Życie ze smakiem

Coś na ząb

Pasta jajeczna z awokado i kolendrą

Witajcie kochani.

Pasta jajeczna to jedna z ulubionych rzeczy, jakie jadamy na śniadania. Fakt faktem, że bardzo lubimy jajka i to pod wszelką postacią, więc pasta jajeczna również jest ubóstwiana. Ostatnio wypróbowałam nowy przepis na nią. Wersja z awokado jest tą zdrowszą opcją. I jak dla mnie smaczniejszą. Do tego pełnoziarnista grzanka trochę kolendry i pyszne śniadanie gotowe :)IMG_8626.JPG

Składniki:

  • 2 jajka
  • duże awokado
  • łyżka jogurtu greckiego
  • garść posiekanej kolendry
  • pełnoziarniste grzanki lub inne pieczywo
  • sól i pieprz

IMG_8625.JPG

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Awokado obieramy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka i ugniatamy widelcem. Dodajemy kolendrę, jogurt oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

Smacznego!

 

Jak zwykle zapraszam na moje profile społecznościowe na Facebooku oraz Instagramie :)IMG_8619.JPG